Hamilelikte Vitamin D Eksikliği Sorun Yaratıyor

Hamilelikte D vitamini eksikliğinin 3 nesile kadar uzanan mental sorunlara neden olabildiği artık bildiğimiz bir konuyken  Allerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi’nde (The Journal of Allergy and Clinical Immunology) yayınlanan araştırma; gebelik sırasında D vitamininden zengin beslenmenin çocuklarda alerji gelişme riskini düşürdüğünü ortaya koydu.

Mount Sinai Tıp Okulu’ndan bir araştırmacı tarafından yönetilen araştırmada;
ABD’li 1248 gebe kadın ve doğan çocukları ile yapılan çalışma sonuçları değerlendirilmiş. Çalışmada yer alan çocuklar, gebeliğin ilk üç ayından 7 yaşına kadar takip edilmiş. Gıda sıklığı anketi ve kan testleri ile D vitamini ve alerji sonuçları incelenmiş.

İnceleme sonuçlarına bakıldığında ; D vitamininin, bağışıklık sistemini modüle ettiği, astım ve alerjilerde potansiyel rolünün bulunduğu tespit edilmiş.

Bildiğimiz gibi D vitaminin bağışıklık sistemimizle direkt bağlantılı olduğu diğer başka yayınlarca da ortaya konmuştu.  Vücudumuzu patojenlerden koruyan Makrofajların çalışmasında da D vitaminin yeterli seviyelerde olması çok önem arz etmekte.

GcMAF nedir?

GcMAF ile ilgili ilk araştırmayı 1993 yılında Dr Nobuto Yamamoto yayınlamıştır.O tarihten itibaren pek çok bilim adamı Kanser &AIDS de bağışıklık sistemini tekrar ayağa kaldırmanın yollarını aramak için GcMAF üzerinde çalıştı.
Yamamoto ve diğer bazı araştırmacılar tarafından yapılan araştırma kanserin çeşitli formlarını tedavi etmek için GcMAF kullanımına odaklanmışlardır. Çalışmalar da gösterildiğine göre makrofajlar Epstein-Barr (EBV) ve herpes tipi virüsler de dahil olmak üzere birçok virüs ve bakteri ile mücadele edebiliyor.

Virüsler Nagalase adlı bir enzim salgılayarak Makrofaj yapmakla görevli GcProteinine saldırırlar. Onları yok edip çoğalırlar ve bu yolla bağışıklık sistemimizi de baskılarlar. İşte tam da bu nedenle GcMAF tedavisi viral yükü azaltmak üzerine kurulmuştur.
Bağışıklık sistemimizde bulunan ‘’Makrofaj’’lar patojenleri ve virüsleri yiyen büyük yiyiciler olarak adlandırılırlar. Makrofajlar yabancı istilacılara karşı ilk savunma hattı olarak hareket ederler.
GcMAF,Otizmde sık görülen inatçı immün disfonksiyon ve çözümsüz viral enfeksiyonların tedavisi için belki de bir çare olacaktır.

Bu  konuyla ilişkili GcMAF yazımızın  devamını okumanızı da tavsiye ederim.

The National Institutes of Health’in desteklediği araştırma; Harvard Medical School, Harvard Pilgrim Health Care Institute, Brigham and Women’s Hospital and University of Virginia Health System işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.

Serpilgül Vural Kınacı

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-02/tmsh-vdf021116.php

Benzer Konular

Benzer konu yok

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: İçerik Korumalıdır!